Dwingeloo staat synoniem voor natuur.

Nergens in Nederland treft u zoveel natuur aan en nergens is deze zo dichtbij. Op nog geen kilometer afstand liggen maar liefst twee nationale parken, namelijk het Nationaal Park Dwingelderveld en het Drents-Friese Woud. In het Dwingelderveld vindt u het Holtingerveld, het grootste natte heidegebied van Europa met de steeds zeldzamer wordende jeneverbesstruiken. Het gebied biedt u unieke flora en fauna, twee fotogenieke schaapkuddes en een groot bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

Onze gasten fietsen, wandelen, mountainbiken en joggen direct vanuit het hotel over de ontelbare verharde en onverharde paden in de omringende natuur. Het hotel beschikt over fietsenstallingen, oplaadpunten en een naast het hotel gelegen fietsverhuur.

Activiteiten in Drente

Wanneer u op bezoek bent in Dwingeloo bent u wellicht nieuwsgierig naar andere activiteiten in de buurt. Wat dacht u van het schilderachtige  Giethoorn (‘Hollands Venetië’), de stad Groningen met het beroemde Groninger Museum, Assen met zijn TT Circuit en het bekende Drents Museum, Westerbork waar het Herinneringskamp is gelegen, Emmen met zijn unieke dierenpark en Coevorden met het kinderpark Plopsaland. Voor de actuele activiteitenagenda van Drenthe verwijzen wij u graag naar de website www.drenthe.nl.

Voor groepsactiviteiten met startpunt Hotel & Restaurant Wesseling

* Moordspelarrangement

* Monopolis

Klik hier voor de activiteitenagenda

Fietsen en wandelen in Dwingeloo

Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland. Dwingeloo ligt op een prachtige prominente plek tussen twee uitgebreide Nationale Parken en heeft daardoor prachtige fietsroutes. Het biedt een perfect startpunt voor sportieve fietsactiviteiten. Met onze ruime fietsenstallingen en fietsenverhuur om de hoek nodigen wij u graag uit om de natuur te komen ontdekken.

Voor onze gasten hebben wij een selectie gemaakt van de meest aansprekende wandel- en fietsroutes.

Fietsroute Dwingelderveld (42 km)

Fietsroute Drents - Friese Woud (43 km)

Wandelroute Dwingelderveld (13 km)

Wandelroute Smitsveen (12km)

Wandelroute Krententuin (10 km)

Naast deze wandel- en fietsroutes beschikt Drenthe over een fietsknooppuntensysteem waarmee u uw eigen route kunt uitstippelen. Deze kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Giethoorn & Nationaal park Weerribben-Wieden

Op steenworp afstand van Dwingeloo ligt het pittoreske dorp Giethoorn. In de volksmond beter bekend als het Venetië van het noorden en "Hollands Venetië".

Giethoorn is gelegen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden en is zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen indien u in de buurt bent. Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied. 

 

http://www.np-weerribbenwieden.nl/

 

 

Taxi Eminent

Taxi nodig? Wij werken graag samen met Eminent Taxi Dwingeloo.

Dit profesionele en zeer nette taxibedrijf brengt u graag naar uw bestemming in de omgeving. Aangezien taxi's in de omgeving schaars zijn, raden wij altijd aan om tijdig uw taxi te reserveren. Uiteraard doen wij dit graag voor u.

Toeristisch Magazine Dwingeloo Drenthe 2020

Het magazine Dwingeloo Beleef de Ruimte 2020 is online te lezen! 

Dit magainze staat vol met tips voor een geslaagd verblijf.

Magazine

Wessling Thuis Wesseling Thuis x

Wilt u ook thuis genieten van onze culinaire gerechten? Maak gebruik van onze uitgebreide ophaal en bezorg mogelijkheden.

Wesseling Thuis
Mis onze aanbieding niet!
Mis onze aanbieding niet!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwe aanbiedingen. Daarnaast ontvangt u direct een kortingscode van € 5,- in uw mailbox.

Reviews Hotel Wesseling

8.5

8
booking.com8,4 / 10
expedia4,2 / 5
tripadvisor4,0 / 5
zoover8,5 / 10

"Uitstekende locatie voor mensen die willen genieten van mooi Drenthe."

Bekijk onze kamers