Dwingeloo staat synoniem voor natuur.

Nergens in Nederland treft u zoveel natuur aan en nergens is deze zo dichtbij. Op nog geen kilometer afstand liggen maar liefst twee nationale parken, namelijk het Nationaal Park Dwingelderveld en het Drents-Friese Woud. In het Dwingelderveld vindt u het Holtingerveld, het grootste natte heidegebied van Europa, met de steeds zeldzamer wordende jeneverbesstruiken. Het gebied biedt u unieke flora en fauna, twee fotogenieke schaapkuddes en een groot bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

Onze gasten fietsen, wandelen, mountainbiken en joggen direct vanuit het hotel over de ontelbare verharde en onverharde paden in de omringende natuur. Het hotel beschikt over fietsenstallingen, oplaadpunten en een naast het hotel gelegen fietsverhuur.

Informatie over Dwingeloo

Dwingeloo ligt in Zuidwest-Drenthe en maakt deel uit van de gemeente Westerveld. Samen met omringende buurtschappen Dieverbrug, Eemster, Leggeloo, Lhee, Lheebroek en Stroovledder telt Dwingeloo ongeveer 4150 inwoners.

In het toeristisch seizoen, zowel ’s zomers als ’s winters, is er volop ruimte om gasten in ons mooie dorp te verwelkomen. Want Dwingeloo is leuk! Een prachtige omgeving, een bloeiend verenigingsleven, zowel op sportief als maatschappelijk vlak, initiatiefrijke inwoners en ondernemers zijn de ingrediënten voor prettig wonen, bezoeken of verblijven.

 

Klik hier voor meer informatie over Dwingeloo

Wat maakt Drenthe groot?

Drenthe trekt jaarlijks vele natuurliefhebbers. Niet verwonderlijk: met maar liefst drie nationale parken en de Weerribben vlakbij ligt de provincie er altijd prachtig bij. Toch heeft zij naast natuur nog veel meer te bieden! Stel je open voor de culturele, sportieve en historische kant van deze prachtige regio.

Niet alleen de hunnebedden verraden het roerige verleden van Drenthe: met een nominatie voor de Werelderfgoedlijst zijn de Veenkoloniën absoluut een bezoek waard. Leer de boeiende geschiedenis kennen met de Maatschappij van Weldadigheid, of breng tot en met augustus een bezoek aan het gevangenismuseum voor het theaterspektakel Het Pauperparadijs. Daarnaast wisselt het Drents Museum doorlopend archeologische vondsten af met verrassende kunstexposities.

Ook voor wie liever actief bezig is, is de provincie een geweldige plek. Naast de mooie fiets- en wandelroutes, zijn er jaarlijkse talloze sportevenementen. Die evenementen gaan in Drenthe nooit onopgemerkt voorbij. Van De Ronde van Drenthe tot aan de TT Assen: sportactiviteiten zijn traditiegetrouw hét excuus voor een mooi feest. Wie zegt dat de Drentenaren nuchter zijn moet nodig eens een sportfestival bijwonen.

Klik hier voor meer informatie over Drenthe

Activiteiten in Drente

Wanneer u op bezoek bent in Dwingeloo bent u wellicht nieuwsgierig naar andere activiteiten in de buurt. Wat dacht u van het schilderachtige  Giethoorn (‘Hollands Venetië’), de stad Groningen met het beroemde Groninger Museum, Assen met zijn TT Circuit en het bekende Drents Museum, Westerbork waar het Herinneringskamp is gelegen, Emmen met zijn unieke dierenpark en Coevorden met het kinderpark Plopsaland. Voor de actuele activiteitenagenda van Drenthe verwijzen wij u graag naar de website www.drenthe.nl.

Voor groepsactiviteiten met startpunt Hotel & Restaurant Wesseling

* Moordspelarrangement

* Monopolis

Klik hier voor de activiteitenagenda

Wessling Thuis Wesseling Thuis x

Wilt u ook thuis genieten van onze culinaire gerechten? Maak gebruik van onze uitgebreide ophaal en bezorg mogelijkheden.

Wesseling Thuis
Mis onze aanbieding niet!
Mis onze aanbieding niet!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwe aanbiedingen. Daarnaast ontvangt u direct een kortingscode van € 5,- in uw mailbox.

Reviews Hotel Wesseling

8.5

8
booking.com8,4 / 10
expedia4,2 / 5
tripadvisor4,0 / 5
zoover8,5 / 10

"Uitstekende locatie voor mensen die willen genieten van mooi Drenthe."

Bekijk onze kamers