Gelegen tussen verschillende nationale parken in het prachtige Drenthe, is Dwingeloo bij uitstek een ideale plek om te fietsen en te wandelen.

Drenthe is dé nummer 1 fietsprovincie van Nederland. Dwingeloo ligt op een prachtige, prominente plek tussen twee uitgebreide nationale parken en daardoor aan vele tientallen fietsroutes. Het biedt een perfect startpunt voor sportieve fietsactiviteiten. Met onze ruime fietsenstallingen en fietsenverhuur om de hoek nodigen wij u graag uit om de natuur te komen ontdekken.

Fietsen en wandelen in Dwingeloo

Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland. Dwingeloo ligt op een prachtige prominente plek tussen twee uitgebreide Nationale Parken en heeft daardoor prachtige fietsroutes. Het biedt een perfect startpunt voor sportieve fietsactiviteiten. Met onze ruime fietsenstallingen en fietsenverhuur om de hoek nodigen wij u graag uit om de natuur te komen ontdekken.

Voor onze gasten hebben wij een selectie gemaakt van de meest aansprekende wandel- en fietsroutes.

Fietsroute Dwingelderveld (42 km)

Fietsroute Drents - Friese Woud (43 km)

Wandelroute Dwingelderveld (13 km)

Wandelroute Smitsveen (12km)

Wandelroute Krententuin (10 km)

Naast deze wandel- en fietsroutes beschikt Drenthe over een fietsknooppuntensysteem waarmee u uw eigen route kunt uitstippelen. Deze kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Race & ATB-Routes

Met de racefiets of mountainbike heeft u aan Dwingeloo een prachtige plek. Dit dorp ligt prachtig tussen twee nationale parken waarbij het bosrijke gebied een uitdaging biedt voor de mountainbikers. Ook met de racefietsers is rekening gehoude en is het mogelijk om te genieten van het groen. Met een prachtige route beginnend bij het hotel kunt u zo opstappen. Een perfect startpunt voor sportieve fietsactiviteiten!

Klik hier voor de route vanaf het Hotel 

Hotel & Restaurant Wesseling heeft ruimte fietsenstallingen en een fietsenverhuur om de hoek. Tevens hebben wij een Garmin Account die u kunt gebruiken voor mooie routes om en nabij het hotel. Vraag bij onze receptie naar de inloggegevens.

VAM-berg

De route naar het dak van Drenthe is nog maar net geopend voor het publiek en is nu al een lokale attractie. De VAM-berg is een aanrader voor de wielerfanaten, maar ook voor degene die uitdaging zoeken is de VAM-berg de moeite waard. 

Klik op onderstaande links voor een impressie van de VAM-berg. 

RTV Drenthe

Volkskrant

Youtube

Wessling Thuis Wesseling Thuis x

Wilt u ook thuis genieten van onze culinaire gerechten? Maak gebruik van onze uitgebreide ophaal en bezorg mogelijkheden.

Wesseling Thuis
Mis onze aanbieding niet!
Mis onze aanbieding niet!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwe aanbiedingen. Daarnaast ontvangt u direct een kortingscode van € 5,- in uw mailbox.

Reviews Hotel Wesseling

8.5

8
booking.com8,4 / 10
expedia4,2 / 5
tripadvisor4,0 / 5
zoover8,5 / 10

"Uitstekende locatie voor mensen die willen genieten van mooi Drenthe."

Bekijk onze kamers