Fietsen en Wandelen in Dwingeloo Drenthe

 

Gelegen tussen verschillende nationale parken in het prachtige Drenthe, is Dwingeloo bij uitstek een ideale plek om te fietsen en te wandelen.

Drenthe is dé nummer 1 fietsprovincie van Nederland. Dwingeloo ligt op een prachtige, prominente plek tussen twee uitgebreide nationale parken en daardoor aan vele fietsroutes. Het biedt een perfect startpunt voor sportieve fietsactiviteiten. Met onze ruime fietsenstallingen en fietsenverhuur om de hoek nodigen wij u graag uit om de natuur te komen ontdekken.

Fietsen

Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland. Dwingeloo ligt op een prachtige prominente plek tussen twee uitgebreide Nationale Parken en heeft daardoor prachtige fietsroutes. Het biedt een perfect startpunt voor sportieve fietsactiviteiten. Met onze ruime fietsenstallingen en fietsenverhuur om de hoek nodigen wij u graag uit om de natuur te komen ontdekken.

Voor onze gasten hebben wij een selectie gemaakt van de meest aansprekende fietsroutes.
Hunebedroute (45,2km) Dwingelderveldroute (46km)
Drents-Friese Wold (55,7km) Dwingeloo - VAM-berg (70,3km)

Naast deze fietsroutes beschikt Drenthe over een fietsknooppuntensysteem, voor al onze hotelgasten hebben wij een aantal mooie routes samengesteld welke u bij aankomst van ons zult ontvangen.

Wandelen

Drenthe is een echte wandelprovincie. We hebben routes in alle soorten en maten, stippel zelf een route uit, of loop een van onze favoriete routes.
Ommetje Mars (4,9km) Vlonderpad (5,5km)
Dwingeler Ommetje (12km)

Wandel je graag en ben je op zoek naar een leuke route in Drenthe? Dan is de nieuwe wandelroute 'De Ster van Dwingeloo’ een leuke optie. De Lange Afstands Wandelroute is in totaal ongeveer 110 kilometer lang. Bijzonder is dat de route is verdeeld in vijf routes van ongeveer 22 kilometer die samen vanuit het hart van Dwingeloo een ster vormen
De ster van Dwingeloo

Race & MTB-Routes

Met de racefiets of mountainbike heeft u aan Dwingeloo een prachtige plek. Dit dorp ligt prachtig tussen twee nationale parken waarbij het bosrijke gebied een uitdaging biedt voor de mountainbikers. Ook met de racefietsers is rekening gehouden en is het mogelijk om te genieten van het groen. Fiets één van de 4 schitterende GPS-routes met start/finish op de Brink in Dwingeloo. Hoofdzakelijk over bestaande MTB-routes met originele verbindingsstukken. Een perfect startpunt voor sportieve fietsactiviteiten!

Steengoed idee!
Fiets meerdere #RondomDwingeloo routes achter elkaar op één dag en verdien er een trofée mee. Een uniek keitje met inscriptie; 2 routes 'KEI-goed', 3 routes 'KEI-maf' en voor de ultra’s alle vier de routes 'KEI-tergek'. 
Gratis af te halen (samen met een drankje naar keuze) bij Hotel & Restaurant Wesseling op vertoon van je Strava file.

MTB ROUTE WEST  "RONDOM DWINGELOO"  RICHTING HAVELTE

MTB ROUTE OOST "RONDOM DWINGELOO" RICHTING VAM BERG

MTB ROUTE NOORD "RONDOM DWINGELOO" RICHTING APPELSCHA

MTB ROUTE ZUID "RONDOM DWINGELOO" RICHTING RUINEN

Hotel & Restaurant Wesseling heeft ruime fietsenstallingen en een fietsenverhuur om de hoek. Tevens hebben wij een Garmin Account die u kunt gebruiken voor mooie routes om en nabij het hotel. Vraag bij onze receptie naar de inloggegevens.

 

 

VAM-berg

Wil jij je klimcapaciteiten ook wel eens testen? Dan kun je tegenwoordig ook heel goed in Drenthe terecht. Vanaf oktober 2018 is hier namelijk een splinternieuw fietsparcours op de VAM-berg geopend, een klimwalhalla voor elke sportieve fietser.

VAM-berg
Route VAM-berg (70,3km)
Sfeerimpressie

Nachtkijkers

Een weirde wandeling in het donker, vol humor, onverwachte gebeurtenissen en avontuurlijke spelopdrachten.
Voor mensen met gevoel voor zwarte humor.

€17,50 per account / groep

• Start in hotel Wesseling
• Gratis wandelgids
• Luisterverhaal
• Unieke ervaring in het donker
• Interessante weetjes
• Verrassende spelopdrachten

Meer informatie en reserveren:
https://drenthehikes.nl/product/de-nachtkijkers/ 

Flyer bekijken

5 euro korting na aanmelden!
5 euro korting na aanmelden!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode t.w.v. € 5,- in uw mailbox.

Reviews Hotel Wesseling

8.5

8
booking.com8,4 / 10
expedia4,2 / 5
tripadvisor4,0 / 5
zoover8,5 / 10

"Uitstekende locatie voor mensen die willen genieten van mooi Drenthe."

Bekijk onze kamers